Waarom kiezen voor een omnichannelaanpak bij vacaturemarketing?

Wil jij toptalent aantrekken? Zet je vacature dan niet in de kijker op slechts één kanaal, maar ga voor een omnichannelaanpak. Zo vergroot je je bereik en creëer je een consistente ervaring voor potentiële kandidaten. Meer redenen nodig om jou te overtuigen dat een omnichannelaanpak de beste aanpak is? Wij leggen het voor jou uit.

Waarom kiezen voor een omnichannelaanpak bij vacaturemarketing?

Bereik een breder en diverser publiek

Met een omnichannelstrategie zet je je vacatures uit op verschillende platforms. Denk aan je eigen website, sociale media, vacaturesites, en misschien zelfs traditionele media. Elk kanaal trekt zijn eigen publiek aan. Door ze te combineren, vergroot je de kans dat je vacature gezien wordt door de juiste kandidaat.

Stel je voor: je plaatst een vacature voor een IT-specialist. Op LinkedIn bereik je misschien ervaren professionals, terwijl je via Instagram net afgestudeerde IT’ers aantrekt. En wie weet vind je wel de perfecte kandidaat via een lokale jobbeurs! Stel je voor: je plaatst een vacature voor een IT-specialist. Op LinkedIn bereik je misschien ervaren professionals, terwijl je via Instagram net afgestudeerde IT’ers aantrekt. En wie weet vind je wel de perfecte kandidaat via een lokale jobbeurs!

Versterk je employer branding

Een omnichannelaanpak helpt je niet alleen om vacatures bij de juiste kandidaat te krijgen, maar ook om een sterke employer branding op te bouwen. Door consistent te communiceren over je bedrijfscultuur, waarden en werksfeer over verschillende platforms, creëer je een herkenbaar beeld van je organisatie. Er zijn weinig mensen die vanaf de eerste keer op je vacature solliciteren. Daarom is het belangrijk om in te zetten op verschillende kanalen zodat ze jouw vacature meerdere keren tegenkomen.

Gebruik bijvoorbeeld video's op YouTube om een kijkje achter de schermen te geven, deel medewerkersverhalen op Facebook, en toon je expertise met artikelen op LinkedIn. Zo bouw je een compleet beeld op van jouw bedrijf als werkgever en trek je kandidaten aan die echt bij je passen. Of een kandidaat nu je vacature tegenkomt op Instagram, je bedrijfspagina bezoekt op Indeed, of direct op je website komt? De boodschap en het sollicitatieproces moeten overal consistent zijn.

Verbeter de ervaring van kandidaten

De arbeidsmarkt is zeer competitief waardoor kandidaten een ruime keuze aan potentiële werkgevers hebben. Maak het sollicitatieproces daarom zo leuk én makkelijk mogelijk - van de eerste kennismaking tot de sollicitatie. Zorg ervoor dat het sollicitatieproces gebruiksvriendelijk is. Maak formulieren op de website zo eenvoudig mogelijk, vraag niet om alle studies en ervaringen apart te noteren. Deze vind je in cv ook terug. Een motivatiebrief en cv zijn voldoende, heb je echt nog een apart tekstvak nodig? Zorg er ook voor dat de kandidaat via elk kanaal eenvoudig kan solliciteren.

Een dedicated jobsite zoals Vacatureboost, waar de ervaring als werknemer centraal staat, maakt de sollicitatie voor de kandidaat ontzettend aangenaam. Zij krijgen vacatures te zien die bij hun profiel passen. Daarnaast zijn de teksten zo geschreven dat ze overtuigen om op die sollicitatieknop te klikken.

Ben jij overtuigd van een omnichannelstrategie en kan je wat hulp hierbij gebruiken? Vacatureboost, een gespecialiseerde jobsite, maakt de juiste marketingmix voor jouw vacature. Zo heb je gegarandeerd straffe sollicitanten. Contacteer ons en begin vandaag nog met toptalent aantrekken.